Четвер, 25.04.2024, 06:39

КОЛИБАЇВСЬКА ГІМНАЗІЯ

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Block title

Головна » 2017 » Листопад » 29 » Семінар "ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА - ШЛЯХ ДО ВСЕБІЧНОГО РОЗВИТКУ ДИТИНИ."
21:52
Семінар "ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА - ШЛЯХ ДО ВСЕБІЧНОГО РОЗВИТКУ ДИТИНИ."

ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА - ШЛЯХ ДО ВСЕБІЧНОГО РОЗВИТКУ ДИТИНИ.

Якщо дитина хвора – це біда!

Безсилі ми буваємо, шкода!

Є шанс сьогодні, об’єднавши сили,

  • з дітей поставити на крила.

До щедрих рук добро ізнов вернеться,

Якщо душа на поклик одізветься…

 

Інклюзивне навчання – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно-орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей. Про це говорить Концепція розвитку інклюзивної освіти.

Основою концепції інклюзивної освіти є принцип, що всі діти, незважаючи на різне культурне й соціальне походження та різні рівні навчальних можливостей, повинні мати однакові можливості у навчанні в усіх типах закладів освіти.

Саме цій проблемі був присвячений семінар вчителів інклюзивного навчання на тему «Інклюзивне навчання - якісна освіта для дітей з особливими потребами», який відбувся 29 листопада 2017 року на базі Колибаївської ЗОШ І-ІІ ступенів Колибаївської ОТГ.

Учасники семінару познайомились із системою роботи вчителя –асистента Чорної С.А., відвідали урок української мови у 7 класі, який провела вчитель Червоногродська Г.А., прослухали та обговорили цікаві та змістовні доповіді заступника директора з навчально-виховної роботи Ткачук Н.Б. «Інклюзивна освіта – шлях до всебічного розвитку дітей» та логопеда Ткачук О.А. «Корекційно-розвивальна робота, як складова інклюзивного навчання». Начальник відділу освіти Колибаївської ОТГ Стецюк Т.М. зазначила, що згідно із субвенцією, інклюзивна освіта буде фінансуватися за рахунок державних коштів. Діти з особливими потребами будуть мати змогу отримати послуги лікарів-масажистів, відвідувати заняття у басейнах та спеціалізованих спортивних залах. Також виділяються кошти для придбання наочного роздаткового матеріалу. Цікавим для учасників семінару був виступ матері учня 7 класу Годзінської І.В., у якому вона зазначила: «Для повноцінного залучення дитини з особливими потребами до навчального процесу і дитячого колективу їй потрібна певна додаткова допомога. А це можливо за умов злагодженої роботи усього педагогічного колективу. Тому всі працівники і структурні підрозділи нашого навчального закладу працюють як одна команда, сприяючи вирішенню проблем, які можуть з явитися у ході роботи».

Завідуюча ПМПК Стрільчук Наталія Василівна щиро подякувала колективу Колибаївської ЗОШ І-ІІ ступенів, а особливо директору школи Димчук Л.А. за гарний прийом, цікавий урок та змістовну теоретичну частину семінару, зазначивши, що саме у цій школі всі учасники семінару побачили тісний зв'язок між вчителями, асистентом, учнем, батьками, їхню співпрацю, дружбу та доброзичливе ставлення один до одного. Кожен учасник семінару ще раз переконався, що саме ці факти є складовими успіху реалізації програми інклюзивного навчання учнів. Адже така система освітніх послуг базується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, а також ця система передбачає навчання в умовах загальноосвітнього закладу, з розвитком відповідного інклюзивного середовища. Згідно з ЮНЕСКО – це «процес звернення і відповіді на різноманітні потреби учнів через забезпечення їхньої участі в навчанні, культурних заходах і житті громади та зменшення виключення в освіті та навчальному процесі».

      

Переглядів: 370 | Додав: Integra | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: