Четвер, 09.05.2024, 12:09

КОЛИБАЇВСЬКА ГІМНАЗІЯ

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Block title

Головна » 2016 » Квітень » 28 » Чорнобиль немає минулого часу
11:05
Чорнобиль немає минулого часу

  В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Проте Чорнобиль і досі є незагоєною раною.

     Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй – Чорнобиль. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ще ліквідаторів «дотлівають» у різних лікарнях, скільки їх уже відійшло у ВІЧНІСТЬ.

26 квітня у нашій школі проведений відкритий виховний захід «Чорнобиль  немає минулого часу».

   Захід розпочався риторичним запитанням : За що тебе, Україно, сплюндровано? і «Молитвою до України» у виконанні Кавулі Олександри та вокальної групи дівчат. Учні розповіли про стародавнє містечко Чорнобиль і в хронікальній послідовності про те, що трапилось там 26 квітня 1986 року і що для нас є Чорнобиль сьогодні.    Згадали імена пожежників, які першими прибули до реактора, переглядаючи відео «Перші ліквідатори Чорнобильської аварії» та вшанували їх хвилиною мовчання.

   На фоні чорнобильських дзвонів звучало застереження людям і поставлено питання: «Для чого живу на Землі? Як живу?».

   Зворушили всіх присутніх пісні «На Чорнобиль журавлі летіли» у виконанні тріо Пухальської Олександри, Войціцької Христини, Сікори Дарії;  «Лелеки» у виконанні Іваніцької  Тетяни та «Чорнобильська біда» у виконанні Пухальської Олександри.

Запалили учні свічу памяті в пам'ять про тих, хто загинув у боротьбі з атомним вогнем.

 

До 30 роковин Чорнобильської трагедії був оголошений Всеукраїнський екологічний конкурс «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?» (номінації: твір-роздум, малюнок).  Вчителі зарубіжної літератури Нечитайло Л.П. та української мови та літ-ри Вапнічна Л.О.  провели  шкільний етап Всеукраїнського екологічного конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?» ( номінація: твір-роздум).

Участь у конкурсі взяли участь учні 7-9 класів. Найкращою роботою визнано твір Пухальської Олександри, 9 клас. 

Вчитель малювання Овчарук Н.В. провела  конкурс малюнків в рамках Всеукраїнського екологічного конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?». Була оформлена виставка малюнків і визначено кращі роботи.  Це малюнки Войціцької Катерини, 2 кл., Королюк Яни, 5 кл., Ткачук Діани, 8 кл.

 

Ми маємо зберегти живу пам'ять про Чорнобильську катастрофу і ніколи не залишати байдужими до соціально-економічних, екологічних, медичних чи інших проблем.

  

            За днями дні — і другого немає.
Нехай же лихо наше проминає
І в світі не повториться вовік.
Хай стане мир міцнішим у стократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль — попередження, набат,
Його уроків людство не забуде!

Переглядів: 262 | Додав: Integra | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: