Неділя, 05.05.2024, 00:12

КОЛИБАЇВСЬКА ГІМНАЗІЯ

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Block title

Головна » 2017 » Листопад » 27 » "Козацькому роду - нема переводу" до Дня захисника України
19:37
"Козацькому роду - нема переводу" до Дня захисника України

З нагоди відзначення Дня захисника України та з метою вшануванню воїнів УПА, що боролися за незалежність України, продовжили державотворчі традиції Українського народу, мужності та героїзму, захисників незалежності і територіальної цілісності, військових традицій Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, за рекомендаціями Інституту національної памяті у школі 12-13 жовтня було проведено:

  1. Урок захисників "ВІДПОВІДЬ НЕСКОРЕНОГО НАРОДУ", присвячений УПА, яка зробила значний внесок у боротьбу за незалежність нашої держави, формування національної самосвідомості Українського народу, продовжила його військові та державотворчі традиції. 
  2. Свято «Козацькому роду – нема переводу», на якому учні розповіли про козаччину, як період небаченого піднесення народного руху, добу видатних державних, військових, церковних та культурних діячів – будівничих національної державності, які уславили Україну, зробили її знаною в усьомі світі; про свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою козаків. Розіграли сценку «Тарас Бульба привів синів до козацького війська». Гетьман козацького війська наказав отаманам створити курені та розпочати змагання.
  3. «Козацькі забави» за участю двох куренів «Козацька шабля» та «Булава». Козаки змагалися та веселилися в таких конкурсах: «Опиши противника», «Бий ворога», «Смачний конкурс», «Хто швидше випє кухоль квасу», «Хто сильніший», «Причепи чуба козаку», «Влучний стрілець», «Танець-жарт». Конкурси судило журі у складі: Димчук Л.А., директора школи, Овчарука Г.В., вчителя фізичної культури, Мрачковської Л.М., вчителя основ здоровя.

За результатами змагань курінь «Булава» виборов І місце. ІІ місце у куреня «Козацька шабля».

Гетьман нагородив курені грамотами за мужність, відвагу, спритність.

Забави вели козак Бугера Андрій та козачка Іваніцька Тетяна.

В кінці свята всі разом заспівали «Козацькому роду нема переводу".

 

Переглядів: 320 | Додав: Integra | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: