П`ятниця, 17.05.2024, 10:48

КОЛИБАЇВСЬКА ГІМНАЗІЯ

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Block title

Головна » 2015 » Травень » 13 » Відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі
14:11
Відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі

З приходом весни ми зустрічаємо свято Перемоги. Так розпорядився довгий і кривавий календар війни, але навіть коли б ця війна завершилася в іншу пору року, Перемога все одно означала б відродження.

   Давно відгриміли залпи світової війни. Суворий час Великої Вітчизняної війни став надбанням історії. Але не згасне слава тих днів. Вона хвилює серця сучасників, особливо сьогодні, коли на сході України знову ідуть бойові дії.

 Війна проходить залізним плугом через кожне серце, кожну долю і кожне життя. Сувора її правда назавжди залишається з нами. Вона навічно у нашій пам'яті — загальнонародній, родинній, індивідуальній.

    Учні Колибаївської школи разом з педагогом-організатором Ткач О.В., вчителем математики Кармалюк Н.О., вчителем музики Франчук О.І. підготовили свято «1939-1941. Памятаємо. Перемагаємо.». Знову розповідали про ратний подвиг солдат, тиловиків у роки Великої Вітчизняної війни; читали вірші, співали пісні «Маки червоні», «Спасибі вам, фронтовики», «Степом», «Свіча».

Цікаво розповіла про своє воєнне життя односельчанка, дитина війни Врублевська Валентина Євгенівна. На свято ми також запросили героїв-односельчан, учасників АТО Волощука Д.С. та Махніцького А.А., які розказали про сьогоднішню війну на сході України, відповідали на запитання дітей про свої військові операції, про нагороди. Хлопці - справжні нащадки українських козаків, наших сивочолих ветеранів. Маючи перед собою такий приклад мужності, відваги, віриться, що наше підростаюче покоління виросте гідними синами та дочками свого народу.

  Пісня у виконанні Кармалюка Павла та Кавулі Марії «Пробач, мамо, за чорну хустину» заставила плакати весь зал. Учні, стоячи аплодували своїм героям-односельчанам, вигукуючи гасло «Слава Україні! –Героям Слава!». Дарували квіти, пам’ятні знаки – червоні маки, які виготовляли на уроках трудового навчання та засіданнях гуртка.

  З кожним роком усе далі від нас той пам'ятний день Перемоги, то дедалі більш рельєфним стає значення подвигу нашого народу. І хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на своїй землі українська нація — у цей день ми вклонятимемося ветеранам Великої вітчизняної війни, героям- учасникам АТО, складатимемо їм глибоку синівську шану.

Переглядів: 345 | Додав: Integra | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: